DRx’in sekizinci ayağı, Ankara’da düzenlenen Prof. Dr. A. Lütfü Tat Sempozyumu’nda hekimleri bir araya getirdi. Recordati Türkiye’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliği değerlendiren konuşmacılar hem beğenilerini, hem de DRx’in kendilerine duygusal anlar yaşattıklarını ifade ettiler
Hekimlere kendini ifade etme fırsatı yaratan, her şeyden önce ‘insan’ olan hekimleri daha yakından tanımak ve toplumla buluşturmak amacıyla hayata geçirilen DR, sekizinci etkinliğiyle Ankara’da Prof. Dr. A. Lütfü Tat Sempozyumu’nda izleyiciyle buluştu.
Recordati Türkiye’nin koşulsuz katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Prof. Dr. Aysel Gürler, Prof. Dr. Nilgün Atakan , Uzm. Dr. Merve Cansu Genç, Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, Prof. Dr. Güneş Gür Aksoy ve Prof. Dr. Oktay Taşkapan konuşmacı olarak yer aldı.
Etkinlik öncesinde Türkiye Klinikleri TV’ye konuşan ve DRx’e ilişkin düşüncelerini paylaşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kongre Bilimsel Sekreteri Prof. Dr. Sibel Doğan Günaydın, “DRx, doktora çok değişik bir yönüyle dokunan, çok başka bir amacı olan bir proje” sözleriyle DRx’in sempozyuma ve dermatoloji camiasına da çok uyacağını düşündüğünü söyledi.
“Çok duygusal anlar yaşadık”
DRx sonrası açıklamalar yapan konuşmacılardan Prof. Dr. Aysel Gürler, etkinliğe olan beğenisini ifade ederek DRx’i ilk defa tanıdığını ve çok beğendiğini dile getirdi.
Programın kendisine çok fazla fikir verdiğini ifade eden Prof. Dr. Nilgün Atakan ise DRx’e teşekkürlerini sundu.
Çıkan hocaların çok değerli hocalar olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Merve Cansu Genç, bu mesleğe yıllarını vermiş, camiada herkes tarafından bilinen ve çok saygı gören hocaların sahne aldığını söyledi.
Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir ise “Önce insan olmak doktor için değil herkes için geçerli olan bir şey, doktor için hayli hayli geçerli.” dedi.
Prof. Dr. Güneş Gür Aksoy, “Çok etkileyici oldu, çok duygusal anlar yaşadık” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Oktay Taşkapan, “Değişik bir program. Hekimlerin hekim dışındaki kimliklerine odaklanmış.” sözlerini kullandı.
Lütfi Tat Sempozyumu Hakkında
2 yılda bir gerçekleştirilen Prof. Dr. A. Lütfü Tat Sempozyumu’nun 26’ıncısı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı ev sahipliğinde Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştirildi.
Türkiye’deki dermatologların mesleki bilgi ve becerilerini zenginleştirmek amacıyla düzenlenen ve dermatolojide güncel konuların ele alındığı kongrede; akıllı ilaç kullanımı, olgularla pediatrik dermatoloji, epidermolizis büllozada yeni gelişmeler, güzel yaş alma yöntemleri, botulinum toksin uygulamaları, lazerler ile rejuvenasyon gibi önemli başlıklara yer verildi.
Recordati Türkiye Hakkında
Merkezi İtalya’da olan ve 1926 yılında kurulan Recordati, başlıca Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de operasyonları bulunan uluslararası bir ilaç grubudur. İtalyan Menkul Kıymetler Borsası’na kote olan Recordati, üretim ve satış-pazarlama faaliyetlerinin yanı sıra araştırma-geliştirme faaliyetleri de yürütmektedir ve araştırma-geliştirme yatırımlarını ağırlıklı olarak kardiyovasküler ve üroloji alanlarında ve nadir hastalıkların tedavisine yönelik olarak yapmaktadır.
Recordati, Türkiye ilaç pazarına 2008 yılında Türk ilaç firması Yeni İlaç’ı satın alarak girmiştir. 2011 yılında bir diğer Türk ilaç firması Dr. F. Frik’i satın alarak Türkiye’deki varlığını güçlendiren Recordati İlaç, Türk ilaç pazarına giriş yaptığı 2008 yılından bu yana gerek kutu satışı, gerek cirosal bazda büyümesini devam ettirmektedir.
Türkiye’deki üretim kapasitesini artırmak adına 27 Mayıs 2014 tarihinde Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde temeli atılan yeni üretim tesisi için 50 milyon dolar yatırım gerçekleştirilmiş, bu son yatırımı ile Recordati 2008 yıılından bu yana Türkiye pazarına yaptığı toplam yatırımı 255 milyon dolara ulaştırmıştır.
İnşaatı 2015 yılı Ağustos ayında tamamlanan yeni üretim tesisimiz, toplam 45.032 m2’lik bir alan üzerine kurulmuştur. Ofis, üretim, depolama ve sevkiyat alanları ile bir enerji santralı ve sıvı – katı atık arıtma merkezi ile ilgili teknik donanımlardan oluşmakta ve 18.000 m2’lik bir kapalı alana yayılmaktadır. Tesis, çeşitli tedavi alanlarında pazara yılda 80 milyon kutu ilaç sunma kapasitesine sahip olmanın yanı sıra; oral kullanılan katı, yarı katı ve sıvı haldeki ilaçların fason üretimi için de yeterli kapasiteye sahiptir.