Haberler

Cumhuriyetin 100. yılında Kadın Sağlığı Dernekleri Federasyonundan anlamlı etkinlik

Kadın Sağlığı Dernekleri Federasyonu, “Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk’ün İzinde” sloganıyla Anıtkabir ziyareti ve sempozyum gerçekleştirdi.

Kadın Sağlığı Dernekleri Federasyonu, “Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün İzinde” sloganıyla 20 Ekim’de Anıtkabir’e resmi ziyarette bulundu.

Kadın Sağlığı Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu ve federasyon çatısı altında bulunan derneklerin başkanları Marmara KSD Başkanı Doç. Dr. Işıl Kasapoğlu, Karadeniz KSD Başkanı Prof.Dr. Davut Güven, Ege KSD Başkanı Prof.Dr. Erbil Doğan, Doğu Anadolu KSD Başkanı Prof. Dr. Yakup Kumtepe, Akdeniz KSD Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Çelik ve İç Anadolu KSD Başkanı Prof. Dr Salih Taşkın beraberlerinde bulunan heyetle birlikte önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk konularak saygı duruşunda bulundular.

Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın Sağlığı Sempozyumu Ankara Tıp’ta gerçekleştirildi

İç Anadolu Kadın Sağlığı Derneği’nin ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel toplantı salonunda “Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın Sağlığı Sempozyumu” 21 Ekim’de düzenlendi.

İç Anadolu Kadın Sağlığı Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Taşkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetin ilk tıp fakültesinde gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda, öncelikle 100 yıllık cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kurdukları cumhuriyetin sağladığı olanaklar ile, Türkiye’nin her bölgesinde yetişmiş ve kadın sağlığı için kendini adamış meslektaşlarımızca kurulmuş bölgesel dernekler tarafından, Kadın Sağlığı Dernekleri Federasyonu oluşturulmuştur. 

Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen bu birlikteliğin amacı, kadın sağlığı alanında elde edilen kazanımları korumak ve daha da geliştirmektir. Bununla birlikte meslektaşlarımızın sorunları, çözümleri, uzmanlık eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi ve bilimsel içeriği yüksek aktiviteler gerçekleştirmek Kadın Sağlığı Dernekleri Federasyonu’nun ilgileneceği temel alanlardır.” ifadelerini kullandı.

Kadın sağlığında gelişmeler ele alındı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD Başkanı Prof. Dr. Meltem Çöl’ün Türkiye’de Cumhuriyetin ilanı ile başlayan aydınlanma ve sonrasındaki toplum ve kadın sağlığındaki gelişme ve ilerlemeleri kronolojik bir süreçte anlattığı “Cumhuriyet ve Kadın Sağlığı” konulu konuşması büyük ilgi gördü.

Gün boyunca süren ve tüm bölgesel kadın sağlığı derneklerinin başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kadın hastalıkları ve doğum alanında duayen öğretim üyeleri bilgi ve deneyimlerini aktardı. 

Katılımcıların çok yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda “Cumhuriyet ve Kadın Sağlığı”, “Jinekolojik Kanserlerin Taranması ve Korunma”, “Üreme Sağlığı”, “Anne ve Fetüs Sağlığı” ile “Kadınlarda Üriner İnkontinans” oturumları gerçekleştirildi.

Kadın Sağlığı Dernekleri Federasyonu’nun bilimsel kongresi 17-21 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirecek.

Yorumlar