“Nefes Varsa Hayat Var” temasıyla İzmir’de gerçekleştirilen EOS Akademi Kongresi’nde, Türkiye genelinden 130’dan fazla alerji uzmanı eozinofilik hastalıklar alanındaki son gelişmeleri masaya yatırdı.

Farkındalığın düşük ve teşhisin az olduğu eozinofilik hastalıkların derinlemesine tartışıldığı ve hasta vakaları üzerinden deneyimlerin paylaşıldığı EOS Akademi Kongresi, Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) ve kongrenin destekçilerinden biri olan AstraZeneca’nın ana sponsorluğunda İzmir Swissotel Grand Efes’te gerçekleştirildi. Türkiye genelinden 130’dan fazla alerji uzmanını bir araya getiren etkinlik büyük ilgi gördü. Üç gün süren etkinlikte, katılımcılar eozinofilik hastalıklar konusunda en yeni tedavi yaklaşımlarını ve multidisipliner yönetim stratejilerini değerlendirme fırsatı da buldu.
Eozinofilik hastalıklarla ilgili kapsamlı oturumların düzenlendiği kongrenin en dikkat çekici bölümlerinden biri, ağır eozinofilik astım tedavisinde kullanılan biyolojik ajan kullanımının anlatıldığı uydu sempozyumu oldu. GINA Dünya Başkanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu moderatörlüğünde; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Sevim Bavbek ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Aslı Akkor, ağır eozinofilik astım tedavisinde yenilikçi ilaçların tedavideki yeri ve hasta faydalarını vurgulayarak katılımcıların sorularını yanıtladılar.
Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümit Murat Şahiner yaptığı açıklamada, “EOS Akademi Sempozyumu’nu başarıyla tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Eozinofilik inflamasyon ve ilgili hastalıklar konusunda en güncel bilimsel verilerin paylaşıldığı sempozyumumuz, alanında uzman konuşmacılar ve moderatörlerin değerli katkılarıyla zenginleşti. Tüm oturumları dikkatle takip eden, soruları ve katkılarıyla interaktif bir bilimsel ortam oluşturan değerli meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Bu etkinlik, eozinofilik hastalıkların tanı ve tedavisindeki güncel yaklaşımlar üzerine bilgi alışverişini teşvik ederek, alanımızda önemli bir akademik platform sundu. Bilimsel gelişimin ve mesleki dayanışmanın gücüne inanarak, önümüzdeki yıllarda da benzer etkinliklerle katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.
AstraZeneca Türkiye Medikal Direktörü Deniz Ertürk Erem ise açıklamasında şunları söyledi: “AstraZeneca olarak, inovatif yaklaşımlarımız ve bilimsel desteklerimizle eozinofilik hastalıkların derinlemesine anlaşılmasına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bu kongre, alerji uzmanlarının bilgi alışverişinde bulunabileceği bir ortam sunarak hastalarımıza daha iyi yaşam kalitesi sağlama hedefine bir adım daha yaklaşmamızı sağladı. Bilimin ışığında, geleceği şekillendirme misyonu ile bilimsel platformlarda hekimlerin buluşmasını sağlamaya devam edeceğiz.”