Haberler

TÜRKİYE’NİN İLK ‘LONGEVİTY’ (SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLÜLÜK) BULUŞMASINDA GERİ SAYIM BAŞLADI

Günümüzde, sağlık ve yaşam kalitesini artırmak için yapılan araştırmalar sonucu insan ömrünü uzatma yolunda büyük adımlar atılıyor. Uzun ömürlülüğe giden doğru yolu farklı disiplinlerde, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla ele alacak ‘Longevity Show’ buluşması 5 Ekim Cumartesi günü Ritz Carlton’da gerçekleşecek. Konferansta beyin ve yaşlanma ilişkisi üzerine önemli çalışmaları olan bilim insanı, akademisyen, Türkiye’nin ilk beyin hastanesinin kurucusu, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, son dönemlerde longevity kavramını lüks otelcilik hizmetleriyle birleştiren yenilikçi yaklaşımlarıyla öne çıkan Dr. Cem Kınay, kadın sağlığı ve longevity konusunda tanınan Prof. Dr. Arda Lembet ve Dr. Derda Kaya, Acıbadem LifeClub Genel Müdürü Elif Elkin, Veni Vita Health yöneticisi Beril Koparal Ergün’den oluşan geniş yelpazede bir konuşmacı kadrosu olacak. 

Modern ve geleneksel tıbbın odaklandığı bir kavram olan Longevity (sağlıklı uzun ömürlülük), günümüzde birçok araştırmanın ve araştırmacının gündemi olmuş durumda. İnsanlık tarihine bakıldığında da insanların uzun yaşamın sırlarının peşinde olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bunun günümüzdeki kelime karşılığı ise ‘Longevity – sağlıklı uzun ömürlülük’. Bireylerin yaşam sürelerini uzatma ve sağlıklı bir yaşlanma süreci anlamına gelen longevity ile ilgili İstanbul’da ilk kez bir buluşma gerçekleşecek. Katılımcılar Longevity kavramını uzun yaşam süresince, sağlıklı ve aktif kalabilme yetisine nasıl sahip olunabileceğini de anlatacaklar. Konferansta yeni trendlere ve bilimsel verilere öncülük eden Türkiye’nin önde gelen klinikleri ve uzmanları bir araya gelecek.

Longevity’nin ana bileşenleri platformunda yükselen bir buluşma 

Uluslararası platformlarda çok sayıda longevity bilgi paylaşımı etkinliği gerçekleştiren The Marginal Vision ev sahipliğinde 5 Ekim’de Ritz Carlton İstanbul’da düzenlenecek ‘Longevity Show’un programı, uzun ömürlülüğün ana bileşenleri üzerine kurulu panel ve konuşmalardan oluşacak. Bu kapsamda organizasyonda genetik, sağlıklı yaşam, fiziksel aktivite, beslenme, zihinsel sağlık, uyku ve çevresel faktörlerle ilgili akademisyen ve uzmanlar uzun yaşamı tüm açılardan ele alacaklar. Alanın öncüsü olmaktan gurur duyduklarını belirten Longevity Show Genel Koordinatörü Elif Alataş, “Longevity konusundaki en son gelişmeleri, yenilikçi teknolojileri ve önleyici sağlık stratejilerini paylaşmak için işin profesyonelleri ile bir araya gelmek bizi çok heyecanlandırıyor. 25 yıllık sağlık sektörü deneyim ve birikimlerimizle, son 5 yıldır Londra’da ve bir tanesi de The British Museum’da gerçekleşmiş Birleşik Krallık ve Avrupa’da yaptığımız 14 etkinlik sonrasında, son zamanlarda yurtdışında da oldukça bahsedilen longevity konusundan ilham alarak İstanbul’da bir etkinlik yapma fikri doğdu ve bunu hayata geçiriyoruz. Amacımız Longevity konusundaki en son gelişmeleri, yenilikçi teknolojileri ve önleyici sağlık stratejilerini paylaşmak ve bu konuya multidisipliner yaklaşmak.” dedi.

Longevity alanında önemli isimlerin katıldığı paneller 

Konuşmacılar arasında Türkiye’nin ilk beyin hastanesi NPİstanbul Hastanesi ve Üsküdar Üniversitesi’nin kurucusu Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan,   Esta Farma Kurucusu ve CEO’su Dr. Oğuz Mülazımoğlu, GenknomeSA Kurucu Başkanı ve Medikal Direktörü Dr. Semira Gonseth Nussle, longevity kavramını otelcilik sektörüyle birleştiren yenilikçi yaklaşımlarıyla öne çıkan Dr. Cem Kınay, Acıbadem LifeClub Genel Müdürü Elif Elkin, Veni Vita Health ortağı Beril Koparal Ergün, kadın sağlığı ve longevity konusunda tanınan hekimler Prof. Dr. Arda Lembet,  Dr. Derda Kaya, Rumi Pulse Medikal Direktörü Dr. Asena Paran, Taze Fikir kurucusu Çağlar Gözüaçık, Genus Pharma Medikal Direktörü Dr. Okan Karaca, Liv Hospital Radyasyon Onkolojisi’nden Prof. Dr. Merdan Fayda’nın katılım ve konuşmalarının yanı sıra Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki potansiyeline yönelik eğitimleriyle bilinen Ahmet Yardımcı da akademisinin katılımıyla ziyaretçilere özel bir eğitim seansı düzenleyecek.  

Bu özel buluşmada konuşmacılar Ağız, Diş Sağlığı ve Longevity, uzun ömürlülükte AI & Digital, Cilt Sağlığı ve Güzellikte Longevity, Klinik Teşhis, Hücre ve Genetik, Longevity’de Kadın Sağlığı, Mental Sağlık, Rejeneratif Tıp, Sağlıklı Beslenme, Destekleyiciler ve Vitaminler, Uyku ve Longevity konularını ele alacaklar.

Zengin katılımcı profili 

The Ritz Carlton’un ‘Grand Hall’ salonunda 09:00-18:00 saatleri arasında gün boyu sürecek panellerden oluşacak buluşmada Longevity konusunda hizmet veren klinikler, sağlık kuruluşları, ürün sağlayan firmalar kendileri için hazırlanacak bölümde ürünlerini ziyaretçilere tanıtabilecekler. Fikir Liderleri Dergisinin medya ana sponsoru olduğu organizasyonda, özel klinikler, doktorlar, eczacılar ve yatırımcılar klinik uygulamalara yönelik en son yenilikleri öğrenmek için bir araya gelecek. Etkinliğe doktorlar, hemşireler, beslenme uzmanları, fizyoterapistler, genetik ve biyoteknoloji uzmanları, farmakologlar, psikologlar, nörologlar, hastane ve klinik yöneticileri, sağlık teknolojisi girişimcileri ve ilaç şirketi temsilcileri katılım gösterecek.  Longevity Show’a katılan ziyaretçiler uzun ömürlülük ve sağlıklı yaşam konusunda yapılan en son araştırmaları, yeni trendleri, kişisel sağlık, yaşlanma karşıtı çözümleri, yenilikçi ürünleri, uzmanlar tarafından yapılan seminer ve atölyeleri deneyimlerken işlerinin gelişimine katkı sağlayacak birebir görüşmeleri de yapma fırsatı bulacaklar. 

Yorumlar